Nyomtatás
csütörtök, 17 december 2020 17:12

Boldog Karácsony Almamelléken

jotekonysag 2020

Az idei évben már harmadik alkalommal látogattak el a Pedagógiai Kar dolgozói és hallgatói az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégiumba.

 

Boldogan és ajándékokkal térhettek haza szerdán az almamelléki diákok.

A Szent István Egyetem Kaposvári Campusának tanító szakos hallgatói gyűjtést szerveztek a mélyszegénységben élő gyermekek számára. Az idén is egy busznyi adománnyal varázsolták szebbé a tanulók karácsonyát.

Izgatottan és feldíszített iskolával várták a Kaposvári Campus kollégáit és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium diákjait az almamelléki tanulók. Karácsony közeledtével a gyermekek ezúttal is ajándékokkal a kezükben térhettek haza az iskolából.

A kicsik könyveknek, játékoknak, tisztálkodó szereknek, ruháknak és édességeknek is örülhettek. A rászoruló családok tartós élelmiszert is kaptak.

Az ötlet nem véletlen, hiszen a fiatalok - egy projekt keretében – egész évben hátrányos helyzetű települések iskoláit látogatták, hospitáltak és a szabadidős programok szervezésében is részt vettek.

A Kar nagyon fontosnak tartja, hogy a hallgatók ne csak elméleti tudást kapjanak, hanem olyan gyakorlati tudás birtokába jussanak a képzés során, amely az életre tanítja őket. A fiatalok kezdeményezése példaértékű és ezt mi sem bizonyította jobban, mint az intézményben tanuló gyerekek öröme és szeretete.

Az ajándékozáshoz a Kaposvári Campus minden egysége és a Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium is csatlakozott.

Az adományozókat Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskola és Kollégium igazgatója, Szubotics Miklós köszöntötte. Az intézmény ezúttal is meglepetéssel készült a vendégek számára.  

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat