Nyomtatás
péntek, 08 május 2020 09:56

Online Kari TDK-konferencia

pk online 1903

2020. április 30-án rendezte meg a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara online módon a Moodle rendszerben a Kari TDK Konferenciát.

A beérkezett írásbeli pályamunkákat független szakértők értékelték, majd neves szakemberekből álló, öt fős zsűri előtt került sor a kutatások bemutatására a virtuális TDK szobában. A jelentkezettek közül Kulcsár Gréta óvodapedagógus hallgató összehasonlította az olasz és a magyar szabadtéri múzeumokban zajló óvodai foglalkozásokat. Besenyeiné Szabó Eszter leendő óvodapedagógus az online felületeken történő barangolásának veszélyeit vizsgálta a szülők oldaláról. Gyógypedagógusaink közül Luncz Flóra Fatime a figyelemhiányos hiperaktivitás és a táplálkozás összefüggéseit kutatta, Váradi Alexandra az autizmus-spektrumzavar jelenlegi tudományos hátterét mutatta be. Vizvári Viktória tanító szakos hallgató saját kutatásában a zene fontos szerepét hangsúlyozta az egészségmegőrzés szempontjából. Nyári Petra leendő óvodapedagógus a családi fotókon keresztül mutatta be a gyermekmegjelenés generációs változásait. A középiskolás Szerb Katalin a Munkácsy Mihály Gimnázium végzős tanulója, új mozgásformák bemutatásával próbálta évfolyamtársait az egészséges életmódra bátorítani.

A szakmai zsűri döntése alapján 6  hallgató és egy középiskolás jutott tovább az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára, melyet 2021. április 20-22. között rendeznek meg a Nyíregyházi Egyetemen. 5 hallgatót a Tanulás- és Tanításmódszertan – Tudástechnológia szekcióba delegált a zsűri, a kettő gyógypedagógiai témájú pályamunkát a Pedagógiai, Pszichológiai, Andragógiai és Könyvtártudományi szekcióba küldte tovább.

 

Helyezettek:

 

 I. helyezett: Kulcsár Gréta: Óvodások a múzeumban

Óvodapedagógus szak III. évfolyam

Konzulens: Dr. Schlichter-Takács Anett adjunktus

 

 I. helyezett: Besenyeiné Szabó Eszter: Virtuális nevelés – online szülők, szülők online

Óvodapedagógus III. évfolyam

Konzulens: Dr. Podráczky Judit egyetemi docens

 

I. helyezett: Luncz Flóra Fatime: Az ADHD terápiás lehetőségei

Gyógypedagógus IV. évfolyam

Konzulens: Dr. habil Di Blasio Barbara egyetemi docens

 

I. helyezett, középiskolás kategória: Szerb Katalin: Út az egészséghez, új mozgásformák segítségével

Munkácsy Mihály Gimnázium 12. E

Konzulens: Bencéné dr. Fekete Andrea egyetemi docens

 

II. helyezett: Vizvári Viktória: A zenei előképzettség, a zenei aktivitások és az egészségi állapot összefüggéseinek vizsgálata óvodapedagógus és tanító szakos hallgatók körében

Tanító IV. évfolyam

Konzulens: Nagyné dr. Árgány Brigitta adjunktus

 

II. helyezett: Nyári Petra: A felnőtt és gyermek életterének összeolvadása – A gyermekmegjelenés generációs változásai családi fotókon

Óvodapedagógus III. évfolyam

Konzulens: Dr. Podráczky Judit egyetemi docens

 

III. helyezett: Váradi Alexandra: Az autizmus képe a neurodiverzitás tükrében

Gyógypedagógus IV. évfolyam

Konzulens: Dr. habil Di Blasio Barbara egyetemi docens

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat