Nyomtatás
kedd, 01 október 2019 16:11

HOL-MI Kreatív módszertani műhely

hol mi 1903

2019. szeptember 19-én a magyar állami tanítóképzés 150., illetve a felsőfokú pedagógusképzés 60. évfordulójának alkalmából szervezett jubileumi ünnepségsorozat keretében került megrendezésre a Kaposvári Egyetem Pedagógia Karának szervezésében a HOL-MI Kreatív módszertani konferencia és műhely.

A programon közel 100 fő vett részt, a Tanítóképző Főiskola egykori tanárai, jelenlegi oktatói, a kaposvári és vidéki partneriskolák vezetői, pedagógusai és a Kar tanító szakos hallgatói.

A programot Dr. Podráczky Judit oktatási rektorhelyettes asszony nyitotta meg. Ezt követően Dr. Gombos Péter tudományos dékánhelyettes beszélgetett Tolnai Mária tanárnővel, aki a HOL-MI, kreatív módszertani műhelyek megalapítója intézményünkben. A múltat felidéző, kerekasztal beszélgetést követően meghívott intézményvezető kollégák mutatták be alternatív iskoláikat. Vendégeink voltak Konyári Tímea Eszter a Királyegyházai Általános Iskolából, Szubotics Miklós az Almamellék-Somogyhárságyi Általános Iskolából, Kormos Judit a Kékvölgy Pilisszentlászlói Waldorf-iskolából és Horváth Szilárd a gödi Búzaszem Katolikus Iskolából. A délelőtti programot Professzor Dr. Józsa Krisztián, a Pedagógiai Kar dékánja zárta, aki megköszönte Tolnai Máriának és vendégelőadóinknak, hogy elfogadták meghívásunkat és összefoglalta a délelőtti előadások legfontosabb pillanatait.

Ezután kezdődtek a délutáni műhelyfoglalkozások, amelyek célja az volt, hogy a gyakorló pedagógusok és tanítójelöltek saját maguk is kipróbálhassák az új, hatékony módszereket és átélhessék, megtapasztalják a tanulás-tanítás örömét, az élmény iskoláját. Vendég pedagógusaink voltak: Urbán Mónika (Élménysuli, Kisfaludy Utcai Tagiskola), Katatics Zsuzsanna (Képzőművészet-terápia, Vásárosdombói Általános Iskola), Hevérné Kanyó Andrea (Közös olvasmány feldolgozása MÁSKÉNT, élményszerűen, Kaposvári Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola), Lakosné Makár Erika és Fári János (Padlórobotok az algoritmikus gondolkodás fejlesztéséért, Kaposvár – Nyíregyháza), Vancsuráné Sárközi Angéla („Az én létrám”, drámamódok az irodalmi művek feldolgozásában), Révai Katalin és Csapata ( Játék a gyakorlatban, Máltai Szeretetszolgálat játszóbusz).   

 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat