Nyomtatás
szerda, 07 augusztus 2019 11:29

Külföldi tanulmányi úton vett részt a KERSZ

tanulmanyut kersz wide 20190807

A Kaposvári Egyetem Roma Szakkollégium 2019. július 31. és 2019. augusztus 4. között 5 napos kirándulás keretében tekintette meg Prága és Krakkó nevezetességeit, valamint ellátogatott az Auschwitzi táborba, a roma holokauszt évfordulós ünnepsége alkalmából.

Az utazással telő első napot másnap a prágai óváros, a Károly-híd és a prágai vár megismerése követte. A Krakkóba való buszozás után a harmadik napon a szakkollégium megtekintette az Auschwitz-Birkenaui koncentrációs táborokat, szembesülve a holokauszt és a roma holokauszt szörnyűségeivel. A következő napon Krakkó belvárosában került sor városnéző sétára, mely során felfedeztük a Wawel, a Mária-templom, a Posztócsarnok és más helyi nevezetességek szépségeit. Az utolsó nap a hazautazással telt.

A tanulmányi, szakmai út hozzájárult a roma szakkollégisták identitásának elmélyítéséhez, a történelem mélyebb megértéséhez és kulturális horizontjuk szélesítéséhez. Emellett erősítette a szakkollégium tagjainak és mentorainak közösségi érzését is.

A kirándulást Magyarország Kormányának támogatása tette lehetővé.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat