Nyomtatás
kedd, 21 május 2019 14:24

Jubileumi rendezvény

Jubileumi rendezvény

A Kaposvári Egyetem Pedagógiai Kara 2019-ben jubileumi rendezvénysorozattal tiszteleg a magyar állami tanítóképzés kezdetének 150., egyúttal a pedagógusképzés felsősokúvá válásának 60. évfordulója előtt.

 

Eötvös József 1868. évi népiskolai törvényét a tudomány és a közvélemény is a hazai népoktatás egészére alapvető hatást gyakorló, annak alakulását döntően befolyásoló dokumentumként tartja nyilván. A törvény az álalános tankötelezettség elrendelése mellett képesítéshez kötötte a tanítói állást és állami tanítóképzőket hozott létre. Az első képzőintézet 150 éve, 1869-ben nyitotta meg kapuit. A kezdetben középfokú pedagógusképzés 1959-ben vált felsőfokúvá és tagozódott be a hazai felsőoktatás rendszerébe.

E kettős jubileum jegyében került sor 2019. május 8-9-én a rendezvénysorozat nyitó programjára, melynek keretében tankönyv-, taneszköz- és fotókiállításra, Alumni-találkozóra, tanító szakos hallgatók tudományos diákköri dolgozatainak bemutatására, a tanítóság- és a tanítóképzés történetét feldolgozó tudományos előadásokra és iskolai rajzpályázat eredményhirdetésére került sor.

 

Facebook fotógaléria

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat