Nyomtatás
hétfő, 15 április 2019 11:12

Kreatív Módszertani Műhely

Kreatív Módszertani MűhelyA Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács és a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának szervezésében rendeztük meg 2019. április 10-én Kreatív Módszertani Műhely című programunkat az NTP-HTTSZ-18-0023 "TEHETSÉGTÁMOGATÁS FELSŐFOKON" című pályázat keretében.

 

A rendezvényt Bencéné dr. Fekete Andrea a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karának dékánhelyettese, a Kaposvár Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács alelnöke nyitotta meg.

 

A műhelymunkák során 15-20 perces, a módszert bemutató előadást követően a résztvevők saját maguk is részesei lehettek a tevékenységnek, átélhették az új módszer által megvalósuló tanulást, mint élményt.

 

  • Anfangide Beáta – „Ha játék, miért nem játssza mindenki szívesen?” - Miért törvényszerű az ábrázoló tevékenység megjelenése? Ez az egyik alapvető olyan tevékenység ugyanis, amelyen keresztül a gyermek vizuális ismereteiről vizuális visszajelzést kap.
  • Betekintés Krisna-völgy világába - Az előadás alkalmával Huczek Tamásné mutatott be egy hagyományostól eltérő technika órát, amikor a lányok a tortakészítés varázsán keresztül kerülnek közelebb a háziasszonyi teendőkhöz,
  • Farkasi Gabriella - „Egyszerűbb gyermekkor” - A műhely keretében az egyik fő területtel, a környezet egyszerűsítésével foglalkozott. Napjainkban egyre sürgetőbb megoldást igényel a fokozott környezetszennyezés, hulladék-felhalmozás, megnövekedett fogyasztás. Gyermekeinket sok fölösleges inger éri, ami megterheli idegrendszerüket és ez viselkedési zavarokhoz vezethet.
  • Szabó Leventéné – „A kreatív kisgyermeknevelő" - Sokszor a szükség kreativitást szül, és nagyszerű végeredmény születik a játékeszközök innovációjában, a megismerési folyamatok támogatásában, az alkotó tevékenységekben. A műhelyen részt vevők lehetőséget kaptak "bölcsődés" (mindenből minden lehet) módszerekkel alkotni, megtapasztalhatták a szokványostól eltérő játékos anyaghasználatot. 
  • Doba László - Játékok az óvodások kémiai biztonsága című programhoz - A résztvevők a kémiai biztonsággal foglalkozó játékokat tanulmányozhatták és ki is próbálhatták.

 

A rendezvényen részt vettek Somogy megye bölcsődéinek, óvodáinak küldöttjei, illetve a Pedagógiai kar hallgatói.

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.

Adatvédelmi szabályzat